Emmanuel Gemeente Deventer |
Koningin Julianastraat 93 | 7415 GK Deventer | info@emmanuelgemeente.nl

Lidmaatschap

Bij de Emmanuel Gemeente hanteren we het volgende principe: "waar je je thuis voelt, is meestal ook waar je thuishoort". Door lid te worden van de Emmanuel Gemeente maak je kenbaar dat je je bij ons thuisvoelt en thuis wil horen. Verder geef je ook te kennen dat je achter de visie van de gemeente kunt staan en gelooft in de basiswaarden.

Verder is het goed te weten dat de bediening van het voorgangerschap, oudstenschap zoals o.a. het voorgaan van begrafenisdiensten, het inzegenen van trouwdiensten en de waterdoop alleen voorbehouden is aan leden van de Emmanuel Gemeente.

Deze grens houden wij aan vanwege de volgende 3 punten:

1. de bijbel erkent ten aanzien van een samenkomst van een plaatselijke gemeente het verschil tussen leden en toehoorders en ongelovigen (1 Kor.14:23). Dit onderscheid hanteren wij ook.

2. de bijbel erkent het verschil tussen leden van de universele kerk en leden van een plaatselijke gemeente.  Alhoewel wij geloven dat er een universele gemeente bestaat (alle wederom geboren christenen), zien wij onszelf niet als voorgangers of oudsten van de universele gemeente maar van een plaatselijke gemeente waarover de Heilige Geest ons als opzieners heeft gesteld (Handelingen 20:28). De leiding van de Emmanuel Gemeente erkent dus dat zij een beperkt leiderschap heeft. Dit heeft tot gevolg dat het leiderschap rekenschap dient af te leggen over de zielen waarover zij waakt, en dus niet over een ieder die onze samenkomsten bijwoont.(Hebr. 13:17.)

3. Gezien de grootte van de gemeente en de frequentie van aanvragen zowel intern als extern hebben wij in het verleden reeds grenzen moeten aanbrengen en prioriteiten moeten stellen: de zorg voor gemeenteleden en gemeente werkzaamheden gaan voor.

Alhoewel er verder geen verplichtingen aan ons lidmaatschap verbonden zijn, zijn er natuurlijk vanuit bijbels perspectief wel verwachtingen. Volgens de bijbel wordt o.a verwacht dat een lid:

1. zijn eigen samenkomsten getrouw zal blijven bijwonen.(Hebr.10:25)
2. financiële offers naar draagkracht zal brengen.(2 Kor.9:6-13)
3. aansluiting zal vinden in het Lichaam zoals o.a. bijvoorbeeld aan te sluiten bij een connectgroep (Efeze 4:15,16)

Via onze website kun je jezelf (en je gezin) in schrijven. Na aanmelding krijg je een bevestiging van je inschrijving. Je kunt je hieronder inschrijven.

Aanmelding Lidmaatschap

Gegevens

Gegevens Echtgenoot(te) - alleen invullen indien ze de Emmanuel Gemeente ook bezoeken
Kinderen - alleen invullen indien ze de Emmanuel Gemeente ook bezoeken

Meer kinderen

Verzenden

Uiteraard zullen deze gegevens niet aan derden verstrekt worden.